Mijn naam is Wouter Vroomen. Samen met mijn vrouw Michelle, onze vier zoons en beestenboel vormen wij een druk, avontuurlijk en creatief gezin. De natuur en dieren spelen een belangrijke rol in ons leven. Wij wonen in Karken, een dorp in de buurt van Roermond, net over de grens in Duitsland. Hier komt ook de naam van onze website vandaan. KarkenDiem.

Onze kinderen genoten/genieten van het onderwijs bij de Vrijeschool Christophorus in Roermond. Deze onderwijsvorm is gebaseerd op de gedachte van Rudolf Steiner.

Deze school tracht de natuurlijke ontwikkelingsfasen te respecteren zodat het groeiproces van kind naar volwassene niet wordt geforceerd c.q. versneld. Als een kind tijd en ruimte krijgt om een fase te doorleven, kan het deze op een gezonde manier afsluiten en met meer overtuiging en zelfvertrouwen een volgende fase binnengaan.

Vanuit deze gedachte proberen wij thuis verder te leven met veel spel en natuur.

Dit is ook de reden dat we altijd op zoek zijn (geweest) naar speelgoed dat gemaakt is met natuurlijke producten. Aangezien werken met hout een hobby is van me is, was de link snel gelegd om zelf een poging te wagen om speelgoed te maken. Hierop zijn Stekkels ontstaan. Voor mij een mooie manier om iets te maken met mijn handen, waar de kinderen urenlang plezier mee beleven.